vid-sibiru-do-ssha-tsogo-roku-lisovi-pozhezhi-pobili-rekordi-vikidiv-vugleksilogo-gazu

Від Сибіру до США: цього року лісові пожежі побили рекорди викидів вуглексилого газу

 • 15587 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Лісові пожежі призвели до рекордної кількості викидів вуглецю в деяких районах Сибіру, ​​США та Туреччини цього року, оскільки зміна клімату викликала надзвичайно інтенсивні пожежі, повідомила Служба моніторингу атмосфери Copernicus Європейського Союзу, інформує УНН.

Деталі

За інформацією Copernicus, у 2021 році лісові пожежі викинули 1,76 мільярда тонн вуглецю у всьому світі. Це еквівалентно більш ніж удвічі річним викидам CO2 Німеччини.

Деякі з найбільш постраждалих гарячих точок зафіксували найвищі викиди від лісових пожеж за будь-який період січня-листопада з початку відбору даних Copernicus в 2003 році, включаючи частини сибірського регіону Якутії, Туреччину, Туніс та західну частину Сполучених Штатів.

"Ми бачили, що в обширних регіонах спостерігається інтенсивна і тривала активність лісових пожеж. Більш сухі та спекотні регіональні умови за мінливого клімату підвищили ризик займистості та ризику пожежі рослинності", – повідомив старший науковець Copernicus Марк Паррінгтон.

У глобальному масштабі, загальна кількість викидів від лісових пожеж не була найвищою з 2003 року, але в Copernicus заявили, що такі викиди, ймовірно, зростатимуть у міру розвитку наслідків зміни клімату.

Доповнення

Якутія створила найвищі викиди CO2 від лісових пожеж за будь-яке літо з 2003 року.

У Північній Америці, пожежі в Канаді, Каліфорнії та північно-західній частині Тихого океану США викинули близько 83 мільйонів тонн CO2. Величезні шлейфи диму дрейфували через Атлантику, досягши навіть Європи.

"Пожежа Діксі" в Каліфорнії, яка спустошила 404685,642 га, стала найбільшою зареєстрованою пожежею в історії штату.

У Середземному морі спекотне та сухе літо викликало сильні пожежі в таких країнах, як Греція та Туреччина. Тисячі людей у ​​цих країнах були евакуйовані зі своїх домівок, а якість повітря в регіоні погіршилася, оскільки пожежі спричинили високу кількість шкідливих для здоров’я речовин.

Українські Національні Новини

Новини Світу