vidbudovu-ta-vidnovlennya-ukrayini-otsineno-v-ponad-349-mlrd-dol-shmigal

Відбудову та відновлення України оцінено в понад 349 млрд дол – Шмигаль

 • 150352 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Вартість потреб на відбудову та відновлення України, згідно зі звітом «Швидка оцінка завданої шкоди та потреб на відновлення» (RDNA), оцінюється в понад 349 млрд доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-виступу на презентації звіту RDNA, що відбулася в Брюсселі, передає УНН.

Цитата

«Згідно зі звітом, вартість потреб на відбудову та відновлення України оцінюється в понад 349 млрд доларів. Для вирішення першочергових потреб Україні необхідно буде 105 млрд доларів у короткостроковій перспективі. Тільки на перший етап потрібно 17 млрд доларів, з яких Україна потребує 3,4 млрд вже в найближчі три місяці», - написав Шмигаль у Telegram.

Деталі

Урядовий портал повідомляє, що Шмигаль зауважив, що ця сума поки не відображає повною мірою масштабів руйнувань і втрат для України та закликав Світовий банк й інших партнерів зробити оновлення звіту регулярним.

«Віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович зі свого боку відзначив, що треба буде консолідувати надзвичайні фінансові зусилля міжнародних партнерів для відбудови України й створення фундаменту вільної європейської країни, яка буде інтегрована у європейську та глобальну економіку», - йдеться в повідомленні.

Віце-президент Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде зазначила, що російське вторгнення в Україну й надалі призводить до жахливих втрат і перед Урядом постало завдання збалансувати відновлення з невідкладними потребами країни.

«RDNA допоможе визначити пріоритети для відновлення, а ми продовжуємо підтримувати безперервність надання основних державних послуг», - сказала вона.

Доповнення

В серпні повідомлялося, що сума завданих війною прямих збитків інфраструктурі України перевищила 110 млрд доларів.

Раніше повідомлялося, що план відновлення України від наслідків війни вже виконується.

Українські Національні Новини

Політика