vidbulosya-tarifne-zasidannya-u-razumkova-vidomo-scho-virishili

Відбулося “тарифне” засідання у Разумкова: відомо, що вирішили

 • 35157 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Пройшла анонсована нарада у голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова разом із представниками фракцій, Прем‘єром-міністром України Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК “Нафтогаз” Андрієм Коболєвим на якому глава уряду підтвердив зниження ціни на газ для населення до рівня 6,99 грн за метр кубічний, але лише в “лютому-березні”. Про це УНН розповів народний депутат України від фракції “Слуга народу” Олександр Качура.

“Пройшла нарада у Голови ВР із представниками фракцій, Прем‘єром, Вітренко і Коболевим”, - заявив Качура.

За словами нардепа, Прем‘єр підтвердив:

1) газ 6,99 грн на період карантину, але "у прив'язці до опалювального сезону, тобто фактично лютий-березень";

2) субсидія власникам електрокотлів (близько 1000 грн) починаючи із січня(!). За зверненням власників через Мінсоцполітики;

3) щодо транспортування газу. Профільний комітет готує законопроект і ми першочергово голосуємо.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що через пандемію та карантинні обмеження ціна на газ для населення зменшиться на 30% і становитиме 6,99 грн за метр кубічний.

Також глава уряду Денис Шмигаль повідомив, що Міністерства енергетики та юстиції разом із іншими центральними органами виконавчої влади підготують проект постанови Кабінету міністрів України про запровадження державного регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень.

Нагадаємо, що вже кілька тижнів у низці міст України тривають масові акції протесту проти зростання тарифів, які влада обіцяла не підвищувати.

Ще у грудні 2019 року Президент України Володимир Зеленський анонсував зниження тарифів для людей на майже 50%, але “щось пішло не так”.

Днями, за інформацією пресслужби ОП, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко представив “попередній план із суттєвого зниження тарифів на газ та встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача”.

Вже під час вчорашньої зустрічі народних депутатів від фракції “Слуга народу” із прем’єром Денисом Шмигалем, в. о. міністра енергетики Юрієм Вітренком та головою НАК “Нафтогаз” Андрієм Коболєвим було представлено два плани виходу з “тарифної кризи”. Перший - “Нафтогаз” стає єдиним постачальником газу для населення, другий — встановлення максимальної маржинальності.

З огляду на заяви представників влади відзначимо, що ще 22 грудня УНН повідомив, що новопризначений в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко і уряд скасують пільговий тариф для населення на електроенергію.

А вже 28 грудня 2020 року влада офіційно зробила українцям “подарунок під ялинку”: з 1 січня 2021 року була скасована пільгова ціна на електроенергію для населення — тепер ціна становить 1,68 грн за 1 кВт-год.

Водночас ГК “Нафтогаз України” повідомила про підвищення ціни на газ для своїх побутових клієнтів за місячним контрактом — з 6,33 грн/куб. м у грудні до 7,22 грн/куб. м у січні наступного року — на 14%, підключення до річного тарифного плану для нових клієнтів призупиняється з нового року.

Українські Національні Новини

Політика