vidbuvsya-pershiy-polit-vantazhnogo-litaka-an-132d

Відбувся перший політ вантажного літака Ан-132Д

 • 20173 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Вантажний літак Ан-132Д здійснив перший переліт з Києва до Гостомеля. Про це повідомляє кореспондент УНН.

Як зазначають розробники, це перший літак без російських комплектуючих,  створений на державному підприємстві “Антонов”.

Ан-132Д був створений у рекордно короткі терміни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко: для нового літака АН-132Д відкриті перспективні ринки

Під час польоту новий транспортник, який може мати військове застосування, супроводжував інший літак "Антонова" Ан-178, який теж є свіжою розробкою підприємства.

"У літаку немає жодної деталі з Росії, ми розгорнули міжнародну співпрацю із світовими гігантами авіабудування, серед яких партнери з США, Канади, Великобританії, Німеччини, Франції та інших країн – Honeywell, Pratt&Whitney Canada, Liebherr−Aerospace Toulouse SAS, Dowty Propellers", - зазначили розробники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко: створення літака АН-132Д є подією міжнародного масштабу

Зазначимо, Ан-132D - транспортний літак легкого класу, призначений для виконання широкого спектру завдань в абсолютно різних кліматичних та погодних умовах.  Його випускатимуть на підприємстві, яке побудують у Саудівській Аравії. Партнером "Антонова" виступає саудівська компанія Taqnia Aeronautics.

Українські Національні Новини

Мультимедіа