vidchinenikh-dverey-nedostatno-zelenskiy-zayaviv-scho-chekaye-vid-nato-bilshogo

Відчинених дверей недостатньо: Зеленський заявив, що чекає від НАТО більшого

 • 468584 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує від НАТО більшого, ніж просто риторику про “відкриті двері”. Про це Голова Держави заявив під час спільного брифінгу з президентами Польщі та Литви у Львові, передає УНН.

Цитата

“Риторики (НАТО – ред.) про відчинені двері для нас недостатньо, недостатньо для мотивації нашої держави та недостатньо для мотивації наших воїнів”, – заявив Зеленський.

Деталі

Він зазначив, що Україна очікує на потужні кроки від Альянсу під час саміту у Вільнюсі, який відбудеться вже у цьому році.

Доповнення

29 листопада, у Бухаресті відбулося засідання Ради міністрів НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками пресконференції глав МЗС країн-членів Альянсу повідомив, що наразі невідкладним питанням є надання країні передової військової техніки, боєприпасів, палива та інших речей, необхідних для захисту від росії.

Він додав, що НАТО та Україні потрібно розвивати більш тісне політичне і практичне партнерство, що зміцнить українські інституції та допоможе перейти від доктрин радянської епохи до стандартів Альянсу.

Наступна зустріч глав держав та урядів країн НАТО відбудеться 11-12 липня 2023 року в литовському місті Вільнюс.

Українські Національні Новини

Політика