viddilennya-dityachoyi-kardiokhirurgiyi-potrebuye-na-dnipropetrovschini-potrebuye-medobladnannya

Відділення дитячої кардіохірургії потребує на Дніпропетровщині потребує медобладнання

 • 9676 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Наразі у відділенні дитячої кардіохірургії Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії стоїть потреба у збільшенні кількості шприцевих дозаторів та купівлі польсоксиметру. Про це УНН розповів завідуючий відділенням дитячої кардіохірургії Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Олег Шашко.

Так,О.Шашко зокрема зазначив,що наразі відділення дитячої кардіохірургії чекає на допомогу від компанії WOG щодо купівлі шприцевих дозаторів та пульсоксиметру.

"Шприцевий дозатор – це дозатор, який може дозувати ліки дитині із великою точністю. Точність ця є 0,01 мілілітр на годину. Це дуже принципове дозування, яке є дуже важливим для дітей. Тим паче для маленьких новонароджених і недоношених діток. Самостійно людина не може дозувати шприцем або крапельницею 0,01 мілілітр на годину, адже 0,01 це навіть менше краплини. Наразі в нас шприцеві дозатори є у відділенні. Проте, враховуючи те, що ми стали оперувати набагато більшу кількість дітей і набагато тяжчі вади – нам їх дуже недостатньо.

Пульсоксиметр – це такий прилад, який вимірює насиченість крові киснем. В інтенсивній терапії, в кардіології, навіть, в поліклініці - це дуже важлива річ, яка повинна бути. Не тільки при лікуванні, але й при діагностиці. Тобто, лікуючи або обстежуючи пацієнта, чи то може бути в операційній, чи то на прийомі у поліклініці у кардіолога, ти мусиш знати наскільки кров насичена киснем. Це дуже важливо при прийнятті рішень оперувати чи ні, до прикладу. Наразі він у нас поламаний, йому вже близько 10 років, тому ми і попросили дуже купити нам пульоксиметр", - пояснив лікар.

Нагадаємо, акція “Дорога до серця” від WOG вже зібрала майже 1 млн грн для медобладнання у різні дитячі відділення. 127 562 грн з вказаної суми будуть спрямовані на придбання шприцевих дозаторів і ще 67 158 грн – на купівлю пульсоксиметру для відділення дитячої кардіохірургії, анестезіології та інтенсивної терапії Дніпровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії.

Українські Національні Новини

Здоров'я