videnska-opera-skasuvala-vsi-spektakli-cherez-omicron

Віденська опера скасувала всі спектаклі через Omicron

 • 19487 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. У Віденській опері скасували всі спектаклі щонайменше до 5 січня через поширення штаму коронавірусу Omicron. Про це повідомили на сайті Віденської опери, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що першою скасованою виставою стала "Кажан", яку мали показати 1 січня о 18:30.

Наразі понад 85% працівників опери отримали вже три дози вакцини від COVID-19, а ПЛР-тести проводяться щонайменше тричі на тиждень.

"Але умови роботи, особливо в мистецьких колективах, потреба разом грати, співати, танцювати та музицювати унеможливлює повноцінну захист. Враховуючи штам Omicron, різко зросла швидкість та інтенсивність інфекційного процесу. Наша мета — мати можливість відновити вистави з 6 січня, завдяки цій перерві та подальшому посиленню заходів безпеки", — заявив директор опери Богдан Рощіч.

До слова, загалом від початку пандемії в Австрії виявили 1 282 227 заражених коронавірусом. Смертельних випадків 13 749, а тих хто одужав 1 237 061. Зараз хворіють 31 417 і з них 322 критичні та серйозні випадки.

Доповнення

Раніше, стало відомо, що Австрія запропонує медичному персоналу та іншим ключовим працівникам четверту ін'єкцію від COVID-19.

З 27 грудня Австрія знову посилила карантинні обмеження, щоб уповільнити поширення варіанта Omicron.

Уряд оголосив про четверту національну ізоляцію і заявив, що зробить щеплення обов'язковими для всіх австрійців, першої з країн Європейського Союзу, які це зробили.

Українські Національні Новини

Новини Світу