video-pro-utiski-ugortsiv-na-zakarpatti-poshiryuyut-rosiyski-troli-mzs

Відео про утиски угорців на Закарпатті поширюють російські тролі – МЗС

 • 9946 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Відео про начебто утиски угорців на Закарпатті – це справа рук кремлівських тролів. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на своїй сторінці в Twitter, передає УНН.

"От бачите, російські тролі не забарились і викидають у мережу фейкові відео про начебто утиски угорців на Закарпатті. Поки що повна дурість та нуль креативу. Проте, будьте обережні - вони теж мають здатність до вдосконалення", - написав міністр.

Зазначимо, напередодні в мережі з'явилося відео затримання чоловіка з угорським прапором, зняте нібито в Закарпатті.

Як повідомляв УНН, нещодавно деякі ЗМІ оприлюднили відеоматеріали, на яких у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Глава українського МЗС, коментуючи ситуацію, заявив, що, якщо відео про видачу українцям у Береговому угорських паспортів виявиться достовірним, дипломату "доведеться відправитись видавати угорські паспорти до Будапешта".

У відповідь Будапешт знову пригрозив Києву, що рішення Києва про висилку угорського консула з Берегового через відео з роздачею паспортів перемістить відносини між двома країнами в іншу площину і не залишиться без відповіді.

В свою чергу сьогодні український міністр заявив, що Угорщина "не буде роздавати українцям громадянство просто так".

Українські Національні Новини

Політика