vidmova-dati-ukrayini-vazhku-zbroyu-mozhe-zagrozhuvati-sholtsu-vidstavkoyu-spiegel

Відмова дати Україні важку зброю може загрожувати Шольцу відставкою – Spiegel

 • 156715 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. Канцлеру Німеччини Олафу Шольцу може загрожувати відставка через зволікання з постачанням важкої зброї в Україну. Про це повідомляє німецьке видання Spiegel, пише УНН.

Деталі

Дебати щодо постачання важкого озброєння з Німеччини в Україну набирають останнім часом обертів, оскільки представники коаліції невдоволені курсом Шольца.

Йоган Вадепхул, лідер профспілкової парламентської групи, який відповідає за зовнішню та оборонну політику, заявив, що має намір підтримати федеральний уряд у цій ситуації. Водночас він додає, що якщо Шольц продовжить виступати проти поставок Києву важкої зброї, то має очікувати відповідної заявки від фракції Християнсько-демократичного союзу наступного тижня.

“Якщо Християнсько-демократичний та Християнсько-соціальний союзи (ХДС та ХСС) внесуть свою пропозицію зараз, то це буде розривом із попереднім курсом. Це буде навіть більше — свого роду сигналом до падіння канцлера. Тому що з урахуванням критики Шольца у його власних лавах, не можна виключати, що заявка може навіть отримати більшість у Бундестазі — і це з питання, яке прямо впливає на курс глави уряду”, — зазначають журналісти видання.

Журналісти додають, що у цьому випадку канцлеру довелося б просити вотуму довіри, тобто забезпечити собі більшість у Бундестазі.

Нагадаємо

У Бундестазі заявили, що Німеччина повинна зробити все можливе для підтримки ЗСУ, у тому числі надати Україні важке озброєння.

Українські Національні Новини

Політика