vidmova-vid-9-travnya-u-rosiyi-rizko-vidreaguvali-na-zayavu-ukrayini

Відмова від 9 травня: у Росії різко відреагували на заяву України

 • 28018 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Нинішня українська влада, відмовляючись від Дня Перемоги, повторює риторику команди колишнього глави держави Петра Порошенка, а також діє в інтересах русофобів і націоналістів. Про це журналістам повідомив голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Заява міністра закордонних справ України Вадима Пристайка про відмову Києва офіційно святкувати 9 травня повністю повторює риторику Порошенка і його команди. Нова українська влада на догоду русофобам і націоналістам позбавляє ветеранів святого свята Великої Перемоги", - сказала Слуцький.

Він також зауважив, що таким чином керівництво країни зраджує "пам'ять своїх же предків, які боролися з фашизмом, стаючи на бік історичної брехні".

Раніше глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що "... ми не збираємося святкувати 9 травня. Ми, як і весь європейський континент, через 75 років, які бажають зрозуміти, чому сталася ця трагедія, і готові один одного пробачити. Ми вважаємо, що саме в цей бік має йти святкування. Це повинно бути святкування того, що нарешті континент знаходиться протягом 75 років, якщо не брати до уваги наші шість років війни, в відносному мирі".

Як повідомляв УНН, Зеленського не запрошували в Москву на святкування 9 травня.

Українські Національні Новини

Політика