vidmovilisya-yikhati-na-viynu-v-ukrayinu-sud-u-kabardino-balkariyi-viznav-zakonnim-zvilnennya-115-rosgvardiytsiv

Відмовилися їхати на війну в Україну: суд у Кабардино-Балкарії визнав законним звільнення 115 росгвардійців

 • 154479 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Військовий суд у Кабардино-Балкарії визнав законним звільнення 115 працівників росгвардії, які відмовилися їхати воювати до України. Про це пишуть російські ЗМІ із посиланням на пресслужбу суду, передає УНН.

Деталі

Суд встановив, що позивачі відмовилися виконувати службове завдання та самостійно відбули до постійного місця служби. Звільнено їх за порушення внутрішнього статуту та умов контракту.

При цьому деякі військовослужбовці кажуть, що були готові залишитися в Україні, якби командування прямо їм це наказало. Серед співрозмовників видання також виявився солдат, який вступив на службу напередодні та ще не встиг підписати контракт – його теж звільнили, – повідомляла редакція Кавказ.Реалії.

росія, з погляду влади, не перебуває у стані війни з Україною, бійці росгвардії не зобов'язані брати участь в операціях за кордоном, упевнені багато юристів. На цій підставі багато співробітників відомства відмовляються брати участь у бойових діях.

Раніше

У квітні глава правозахисної групи "Агора" Павло Чиков розповідав про звернення військових та співробітників росгвардії з 17 міст росії, які скаржаться, що їх намагаються змусити брати участь у бойових діях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП