vidnosyatsya-po-skotinyachomu-mi-nikomu-ne-potribni-novomobilizovani-protestuyut-proti-vidpravki-na-viynu-proti-ukrayini

"Ставляться по-скотинячому, ми нікому не потрібні": новомобілізовані у рф протестують проти відправки на війну проти України

 • 194338 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Російські резервісти з Москви, яких мобілізували після 21 вересня, влаштували бунт перед відправкою на війну проти України. Їх відправили служити до таманської дивізії, проте офіційно ніяк не оформили, медкомісію не провели і не спорядили, повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Ставляться по-скотинячому, ми нікому не потрібні, підготовки нуль. Ми жеремо те, що самі собі купуємо, витратили о*еренну кількість бабок, щоб просто поїсти. Це ще не кажучи про амуніцію. Психічно неврівноваженими є половина роти, ніякої медкомісії не було. У перший день, як ми приїхали сюди, жили на вулиці, 90% людей, що тут перебувають, - хворі", - скаржиться один із мобілізованих.

Він додає, що зброя, яку їм видали, списана зі складу та ніде не вписана.

"Озброєння сімдесятих-вісімдесятих років, більша частина складу не має ні касок, ні бронежилетів", - підсумовує мобілізований.

Інший резервіст, який отримав повістку, розповів, що йому видали зброю, не підписавши жодних документів. Він скаржиться, що у військкоматі також не видали банківські картки, на які мали б нараховувати заробітну плату.

"Ми жили шість днів в окопах, які самі викопали. Намети нам ні*уя не дають, жили у землянках. Зараз нас стоїть 400 людей і ми нікуди не збираємося їхати", - сказав він.

Нагадаємо

За даними ГУР МО, мобілізованим в росії не вистачає спальних місць, їжі, форми та грошей. У брянській та курській областях мобілізовані змушені самі купувати форму та спорядження.

Повідомляється, що поліція у країні готується до придушення майбутніх протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу