vidnovlennya-deokupovanikh-mist-uryad-zatverdiv-poryadok-vikonannya-robit-schodo-likvidatsiyi-naslidkiv-okupantiv

Відновлення деокупованих міст: уряд затвердив порядок виконання робіт щодо ліквідації наслідків окупантів

 • 49350 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Кабінет міністрів України затвердив порядок виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії росії, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, пише УНН.

Цитата

"Затверджено Порядок виконання невідкладних робіт щодо ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд. Порядок окреслює комплекс першочергових організаційно-технічних робіт та заходів, направлених на ліквідацію зазначених наслідків, механізми визначення об’єктів, що підлягають першочерговому обстеженню, особливості прийняття рішень щодо демонтажу аварійних об’єктів тощо", - написав Мельничук.

Деталі

За його словами, уряд також затвердив порядок виконання робіт по демонтажу об’єктів, пошкоджених або зруйнованих внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів.

"Порядком визначається послідовність заходів щодо виконання робіт з часткового або повного демонтажу таких будівель і споруд, окреслюється основний керівний документ для виконання демонтажу тощо", - повідомив Мельничук.

Окрім того, Кабмін спростив на час дії воєнного стану процедури здійснення експертизи проектної документації на будівництво об’єктів, що споруджуються з залученням бюджетних коштів.

"Передбачено можливість розроблення проектів будівництва з капітального ремонту об’єктів (незалежно від класів наслідків (відповідальності), пошкоджених в результаті воєнних дій, у складі дефектного акта, пояснювальної записки та кошторисної документації, на підставі звіту за результатами обстеження", - розповів Мельничук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін почав реалізацію плану відновлення України. Перший етап стосується безпеки громадян

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду наголошував, що Кабмін продовжує велику програму поступового відновлення деокупованих міст. Також він зазначав, що на сьогоднішньому засіданні буде прийнято одразу три документи в цьому напрямку.

"Ці рішення мають забезпечити черговість обстеження пошкоджених будівель, порядок виконання робіт, порядок прийняття рішення про частковий або повний демонтаж, виконання етапів робіт із демонтажу об’єктів. Також ми спрощуємо експертизи проектів будівництва та розроблення проектів капітального ремонту. Все це потрібно для того, аби у нас була стовідсоткова готовність швидко відбудувати наші міста", - розповідав Шмигаль на початку засідання.

Він зазначив, що прийняті сьогодні документи є частиною комплексного плану, який передбачає відбудову всього зруйнованого, модернізацію державних структур і максимальне прискорення розвитку України.

Доповнення

В уряді формують стратегію щодо знесення непридатних для проживання будівель для швидкого будівництва нових.

Українські Національні Новини

Суспільство