vidomiy-amerikanskiy-advokat-zasudzheniy-do-dovichnogo-uvyaznennya-za-vbivstvo-druzhini-ta-sina

Відомий американський адвокат засуджений до довічного ув'язнення за вбивство дружини та сина

 • 2233735 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Алекс Мердо, відомий юрист з Південної Кароліни, у п'ятницю був засуджений до довічного ув'язнення за вбивство дружини та сина у справі, перипетії якої привернули увагу всього світу. Про це УНН пише посилаючись на ABC News. Складний випадок захопив усю країну, а Netflix та HBO знімали документальні фільми під час судового процесу.

Деталі

Суддя Кліфтон Ньюман засудив Мердо, нащадка елітної родини суддів та адвокатів, до довічного ув'язнення за вбивство 7 червня 2021 року сина Пола та дружини Меггі.

Відхиливши твердження 54-річного Мердо про невинність як «неправдоподібні», суддя сказав вбивці, що той має «бачити Пола та Меггі у нічний час, коли намагається заснути».

Присяжні визнали Мердо винним після менш ніж трьох годин обговорення. Після шеститижневого судового розгляду присяжні дійшли висновку, що доказів достатньо, щоб засудити Мердо за двома пунктами звинувачення у вбивстві та двома звинуваченнями у зберіганні вогнепальної зброї.

Згідно з обвинуваченням, Мердо застрелив дружину та сина після того, як зрозумів, що роки крадіжки мільйонів доларів у його юридичної фірми та у клієнтів для підживлення його прихованої опіоїдної залежності ось-ось стануть надбанням громадськості.

Прокурор закликав суддю при ухваленні вироку призначити максимальні довічні терміни, заявивши, що «порочність, черствість, егоїзм цих злочинів приголомшують». Він описав Мердо як «хитрого маніпулятора, людину, яка поставила себе вище за всіх інших, включаючи свою сім'ю».

Мердо вбив сина з дробовика, а його 52-річну дружину Меггі - зі штурмової гвинтівки, які сім'я використовувала для полювання на диких свиней.

Мердо визнав, що крав і привласнював собі гроші, а також брехав про свою наркотичну залежність, яка, за словами його адвокатів, коштувала 50 000 доларів на тиждень.

Українські Національні Новини

Новини Світу