vidpovid-na-nezakonnu-aneksiyu-putinim-ukrayinskikh-teritoriy-u-yes-pogodili-noviy-paket-sanktsiy-proti-rf

"Відповідь на незаконну анексію путіним українських територій": у ЄС погодили новий пакет санкцій проти рф

 • 193779 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. У Євросоюзі погодили новий пакет санкцій проти рф, повідомили у чеському головуванні у Раді ЄС у середу, 5 жовтня, пише УНН.

Цитата

"Посли (країн ЄС - ред.) досягли політичної угоди про нові санкції проти росії — це сильна відповідь ЄС на незаконну анексію путіним українських територій. Послідує письмова процедура, санкції набирають чинності з часу публікації в офіційному журналі", - йдеться у повідомленні чеського головування у Twitter.

Деталі

Журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк додав, що "посли ЄС наразі схвалили всі деталі пакету санкцій проти рф та розпочато так звану письмову процедуру, яка завершиться завтра о 10 годині. Тож, публікація в офіційному журналі ЄС завтра".

На ухвалення пакету санкцій відреагувала голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Я вітаю сьогоднішню угоду держав-членів щодо восьмого пакету санкцій. Ми діяли швидко та рішуче. Ми ніколи не приймемо фіктивні путінські референдуми та будь-яку анексію України. Ми сповнені рішучості продовжувати змушувати кремль платити", - написала вона у Twitter.

Раніше

Як повідомлялося, посли ЄС досягли домовленості щодо нових санкцій проти рф, включаючи обмеження цін при продажі російської нафти. 

Будапешт заявив про "протиснення" своїх вимог у новий пакет санкцій ЄС проти рф.

Українські Національні Новини

Політика