vidpovid-na-zapuski-kndr-boyovi-litaki-pivdennoyi-koreyi-ta-ssha-provodyat-navchannya-z-bombarduvannya

Відповідь на запуски КНДР: бойові літаки Південної Кореї та США проводять навчання з бомбардування

 • 203089 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Південнокорейські та американські військові літаки у вівторок провели навчання з завдання бомбових ударів у відповідь на запуск Північною Кореєю ракети над Японією вперше з 2017 року. Про це пише УНН з посиланням на агенство Yonhap.

Деталі

Південна Корея випустила дві "високотокові бомби" у відповідь на запуск північнокорейської ракети.

"За участю чотирьох винищувачів F-15K ВПС Південної Кореї та чотирьох винищувачів F-16 ВПС США південнокорейські F-15K випустили дві бомби з боєприпасами прямої атаки (JDAM) за віртуальною метою на полігоні Джікдо", - заявив Об'єднаний комітет начальників штабів Сеула, маючи на увазі Жовте море.

Навчання були спрямовані на демонстрацію "здібностей союзників завдавати точкових ударів по джерелах провокацій", додали вони.

Контекст

Північна Корея запустила балістичну ракету над Японією, п'ятий пуск за останні 10 днів на тлі очікувань, що вона готується до випробування своєї першої ядерної зброї за п'ять років.

Це була перша північнокорейська ракета, яка пролетіла над Японією або повз неї з 2017 року, і прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда засудив такі дії Півночі назвавши їх "варварським" актом.

Українські Національні Новини

Новини Світу