vidpovidalnikh-za-zakupivli-pereviryatimut-na-detektori-brekhni-dubilet

Відповідальних за закупівлі перевірятимуть на детекторі брехні - Дубілет

 • 22470 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. В Україні запроваджують централізацію державних закупівель, до кінця року планується переведення  майже всіх закупівель на єдиний центр. Людей, які ухвалюють рішення щодо закупівель, перевірятимуть на поліграфі. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Ми запустили важливу реформу, яка має зробити державні закупівлі більш прозорими та ефективними. З цього місяця всі міністерства робитимуть закупівлі палива, паперу, канцелярії та офісного обладнання централізовано", - повідомив Дубілет.

З його слів, закупівлі робитимуть менша кількість людей, "але більш професійних".

"Ми впроваджуємо періодичне тестування на поліграфі (в народі, детектор брехні) людей, які приймають рішення щодо закупівель. З мого досвіду у бізнесі, поліграф - дуже дієвий інструмент проти відкатів", - відзначив міністр Кабміну.

Також Дубілет зазначив, що державні органи будуть виступати “єдиним фронтом” у перемовинах з підрядниками. "Відповідно, державний бюджет буде економити більше на великих закупівлях", - додав він.

Також урядовець розповів про плани. "Перевести до кінця року майже всі закупівлі через єдиний центр. Приєднати до проєкту не тільки міністерства, але й інші органи виконавчої влади", - відзначив Дубілет.

"Практика централізації закупівель поширена у великих корпораціях. У випадку держави централізація має так саме призвести до того, що закупівлі будуть проходити більш якісно, у бюджеті буде більше заощаджень, а також має знизитись корупція", - підсумував він.

Нагадаємо, систему оборонних закупівель планують реформувати до кінця року.

Українські Національні Новини

Політика