vidpovidalnist-za-perebuvannya-za-kordonom-pid-chas-viyni-maye-stosuvatis-nardepiv-abo-visokoposadovtsiv-stefanchuk

Відповідальність за перебування за кордоном під час війни має стосуватись нардепів або високопосадовців – Стефанчук

 • 139532 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Питання покарання чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон, має стосуватися винятково народних депутатів або високопосадовців, які забули про свою присягу державі Україна. Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зауважив в етері загальнонаціонального телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Ми намагаємося в Парламенті розглядати лише те, що віднаходить компроміс і є вкрай важливим для кожного громадянина. Тому, якщо нам і переглядати питання перебування тих чи інших чоловіків за кордоном, то воно повинно стосуватися виключно народних депутатів або високопосадовців, які в цей період, забувши про свою присягу, виїхали за межі України. Треба знаходити механізм повертати їх до України… і ми будемо відшукувати такі норми, які можуть притягнути їх до відповідальності за порушення депутатської присяги та присяги державного службовця… ", — сказав Стефанчук.

Деталі

За його словами, у питанні ж відповідальності інших категорій громадян України має бути виважений підхід.

"Щодо інших громадян, дуже важливо, що кожен має працювати на своєму місці. Я не думаю, що робота наших волонтерів за кордоном менш важлива, ніж громадян, які залишилися в Україні. Тому дуже цінна і важлива робота і внесок в перемогу кожного", — додав голова ВР.

Нагадаємо

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, якою зобов'язав чиновників повернутися в Україну до 25 квітня. Інакше їм загрожує дисциплінарне стягнення, включаючи звільнення.

16 березня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявляв, що за кордоном на той час перебувало 26 народних депутатів, при чому причина, чому переважна більшість з близько 16 з них залишили територію України - невідома.

Українські Національні Новини

Політика