vidsogodni-mozhna-podavati-zayavki-na-konkurs-na-kontsesiyu-portu-olviya

Відсьогодні можна подавати заявки на конкурс на концесію порту Ольвія

 • 9807 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. У газеті Верховної Ради "Голос України" від 18 жовтня опубліковано оголошення про початок подання заявок на участь у концесійному конкурсі у морському порту Ольвія, повідомляє УНН.

За даними пресслужби АМПУ, 18 жовтня розпочато прийом заявок на участь у концесійному конкурсі державного підприємства "Стивідорна компанія Ольвія" та окремих активів ДП "АМПУ". Прийом заявок триватиме до 16 грудня 2019 року. 

"Концесія держстивідора у порту "Ольвія" - більш масштабний проєкт, ніж у порту Херсон, який передбачає не лише модернізацію існуючих активів, а й будівництво нового зернового терміналу. Обсяг інвестицій, що планується залучити в рамках проєкту, складає понад 57 млн дол. США і буде направлений на збільшення потужностей порту", - прокоментував керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він зазначив, що умови проведення конкурсу передбачають, що на розгляд кожної заявки у конкурсної комісії Мінінфраструктури буде 14 днів, після чого ухвалюватиметься рішення, чи пройшла та чи інша компанія попередню кваліфікацію. Після завершення прийому заявок учасникам буде надана можливість внесення змін до конкурсних пропозицій.

"Очікується, що рішення Мінінфраструктури про визначення переможця концесійного конкурсу буде прийняте у першій половині лютого 2020 року (в залежності від кількості та якості поданих пропозицій). Після прийняття рішення про визначення переможця концесійного конкурсу та опублікування результатів конкурсу (орієнтовно в другій половині лютого 2020 року) Мінінфраструктури перейде до переговорів та підписання договору з переможцем конкурсу (укладення договору має відбутися на початку травня 2020 року)", - додали в АМПУ.

Нагадаємо, заявки на конкурс на концесію порту Херсон можна подавати з 8 жовтня.

Як повідомляв УНН, 12 вересня Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів щодо передачі в концесію майна державних підприємств "Херсонський морський торговельний порт" та "Стивідорна компанія "Ольвія" і відповідного майна ДП "Адміністрація морських портів України".

Українські Національні Новини

Економіка