vidzavtra-nabuvaye-chinnosti-zakon-pro-poryadok-utvorennya-viyskovo-tsivilnikh-administratsiy-v-otg

Відзавтра набуває чинності закон про порядок утворення військово-цивільних адміністрацій в ОТГ

 • 49451 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Закон про порядок утворення військово-цивільних адміністрацій в ОТГ офіційно опубліковано у парламентській газеті "Голос України". Він набуде чинності у четвер, 14 січня, передає УНН.

Так, мова йде про Закон України № 1120-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військово-цивільні адміністрації" щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності військово-цивільних адміністрацій".

Законопроект має на меті визначення підстав утворення військово-цивільних адміністрацій в об’єднаних територіальних громадах.

Зокрема у ЗУ "Про військово-цивільні адміністрації" у статті 3 передбачається доповнити частину другу новим реченням такого змісту: "Військово-цивільні адміністрації об’єднаних територіальних громад згідно із затвердженими Кабінетом Міністрів України територіями територіальних громад можуть бути утворені у разі встановлення Центральною виборчою комісією неможливості забезпечити підготовку та проведення місцевих виборів на окремих територіях".

На думку ініціаторів законопроекту, його ухвалення дозволить створити умови для забезпечення безпеки та нормалізації життєдіяльності населення у районі відсічі збройної агресії Російської Федерації.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому проект закону про внесення змін до законодавства щодо створення військово-цивільних адміністрацій.

Українські Національні Новини

Політика