vidzavtra-v-ukrayini-bude-zaboroneniy-eksport-tovariv-protiepidemiologichnogo-priznachennya-shmigal

Відзавтра в Україні забороняється експорт товарів протиепідеміологічного призначення - Шмигаль

 • 20112 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Із завтрашнього дня вступає в силу заборона експорту товарів протиепідеміологічного призначення, яка діятиме до 6 червня. Проте, заборона може бути знята раніше, якщо Україна заповнить внутрішньо потребу цими засобами. Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Заборона на експорт набуває чинності із завтрашнього числа, сьогодні є рішення уряду. З 00:00, коли рішення уряду вступає в силу, ми його публікуємо, воно набуває чинності. Вона буде діяти формально до червня місяця, до 6 червня, але ми кажемо, якщо ми заповнимо потребу внутрішню в матрезерві держави і в поточній потребі в цих засобах скоріше, то ми відмінимо це обмеження на експорт. Ключове завдання - наситити внутрішній ринок цими засобами", - зазначив він.

Як раніше повідомлялося в УНН, в Україні до 1 червня буде заборонений експорт товарів протиепідеміологічного призначення.

Таке рішення ухвалене Кабміном в межах заходів, які вживаються через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19.

Українські Національні Новини

Суспільство