viiskovi-radnyky-ssha-ne-pratsiuvatymut-na-frontu-v-ukraini-pentahon

Військові радники США не працюватимуть на лінії фронту в Україні – Пентагон

 • 23600 переглядiв

Речник Пентагону Патрік Райдер заявив, що будь-які додаткові військові радники США, направлені в Україну, не працюватимуть поблизу лінії фронту і не братимуть участі в бойових діях.

Американські військові радники не братимуть участі в бойових діях в Україні, їхня присутність біля лінії фронту також не планується, заявив на брифінгу речник Пентагону Патрік Райдер, передає УНН.

Деталі

Він наголосив, що адміністрація США ще вивчає питання про відправку на Україну додаткових радників.

Якщо таке рішення буде ухвалено, то є кілька ключових моментів. По-перше, це буде невелика кількість радників. Ці люди працюватимуть у посольстві і на них поширюватимуться ті самі обмеження на поїздки, що й на всіх співробітників посольства

речник Пентагону Патрік Райдер

Райдер зазначив, що "Сполучені Штати не мають наміру вести бойові дії на території України, і ці сили близько не будуть біля лінії фронту".

Невелика кількість військових радників США, яка вже знаходиться в Україні, працюють у посольстві країни у Києві, розповів речник Пентагону.

Ця невелика кількість радників надає інформацію та консультує з таких питань, як логістика підтримки, нагляд за озброєннями — все те, про що ми говорили в минулому

речник Пентагону Патрік Райдер

Контекст

Пентагон не розкрив чисельність військових радників, яких можуть відправити в Україну, "з міркувань оперативної безпеки". Однак, як повідомили Politico два американські чиновники, може йтися про 60 осіб.

Чергові оборонні пакети важливо направити в Україну якомога швидше: Зеленський поговорив зі спікером Палати представників і лідерами Сенату США25.04.24, 20:03 • [views_0]