viiskovi-ukrainy-diliatsia-boiovym-dosvidom-z-ofitseramy-avstralii-ta-finliandii-u-ramkakh-bahatonatsionalnykh-kursiv-pidhotovky

Військові України діляться бойовим досвідом з офіцерами Австралії та Фінляндії у рамках багатонаціональних курсів підготовки

 • 21392 переглядiв

Українські військовослужбовці обмінюються бойовим досвідом з тактики, боротьби з безпілотниками та ведення окопної війни з офіцерами з Австралії та Фінляндії під час багатонаціональних тренінгів з лідерства в рамках операції "INTERFLEX" під проводом Великої Британії.

У рамках багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС під керівництвом Великої Британії тривають курси підготовки лідерів для військових Збройних Сил України. Під час тренувальних заходів, українські захисники діляться з іноземними колегами бойовим досвідом у тактиці, техніці боротьби з безпілотниками, а також досвідом окопної війни, передає УНН із посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Деталі

Військові інструктори та інструкторки операції "Куду" Сухопутних військ Австралійських Сил Оборони та Збройних Сил Фінляндії проводять у рамках багатонаціональної операції ІНТЕРФЛЕКС під керівництвом Великої Британії курси підготовки лідерів для військових Збройних Сил України.

Повідомляється три окремі курси лідерства: бій командира відділення, бій сержанта взводу та роти та бій командира взводу.

За словами командира австралійського контингенту у Великій Британії майор Майкла Джека, українці навчають іноземених колег тактиці і техніці.

Зокрема щодо боротьби з безпілотниками, боротьби з дронами та окопної війни – які їм довелося адаптувати та застосовувати під час війни, і ми можемо взяти цей досвід

- повідомив командир австралійського контингенту.

Довідково

На сьогоднішній день Австралія виділила близько 780 мільйонів доларів США матеріальної та фінансової допомоги для підтримки ЗС України. З початку 2024 року, австралійський тренувальний контингент збільшився з приблизно 70 до 90 осіб, включаючи близько 70 інструкторів, а також ряд медиків, інженерів і персоналу матеріально-технічного забезпечення.

Прибувши до Сполученого Королівства в січні 2023 року, контингент військовослужбовців Австралійських Сили Оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Жоден військовослужбовець чи військовослужбовиця Австралійських Сили Оборони не в’їжджатиме в Україну в рамках операції "Куду".

Нагадаємо

Українські військові кораблі "Черкаси" і "Чернігів", передані Великою Британією Україні, готуються до участі в міжнародних навчаннях з країнами НАТО "Сі Бриз - 2024".

17.04.24, 19:06 • [views_0]