viklyuchno-u-bratskiy-mogili-ta-bezimenno-yak-okupanti-znuschayutsya-pri-pokhovanni-zagiblikh-vid-obstriliv-mariupoltsiv

Виключно у братьській могилі та безіменно: як окупанти знущаються при похованні загиблих від обстрілів маріупольців

 • 127320 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. В окупованому Маріуполі у разі загибелі людини під обстрілами або навіть при смерті від наслідків отриманих поранень, довідка про смерть не видається. А ховають людину виключно в братьській могилі безіменно. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передає УНН.

Деталі

Андрющенко розповів про нові знущання окупантів при похованні загиблих маріупольців. Так, за його словами, довідку про смерть та право поховання в окремій могилі в труні окупанти надають виключно по факту смерті від природніх причин.

Цитата

"У разі загибелі людини під обстрілами або навіть при смерті зараз від наслідків отриманих поранень, довідка про смерть не видається. А ховають людину виключно в братьській могилі безіменно. Максимум - близьким можеть видати довідку після поховання про “зниклого безвісті”, - написав радник мера.

Він додав, що "це вже навіть не приховання злочинів, це вже щось інше".

Нагадаємо

У Маріуполі виявили ще одну фільтраційну в'язницю. Як повідомили у міській раді Маріуполя, там утримують понад 20 волонтерів, що здійснювали вивіз маріупольців в період евакуації.

Українські Національні Новини

Суспільство