vikonavchiy-rada-obrala-novogo-direktora-rozporyadnika-mvf

Виконавча рада обрала нового директора-розпорядника МВФ

 • 13254 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) сьогодні обрала Крісталіну Георгієву на посаду директора-розпорядника і голови Виконавчої ради МВФ на п'ятирічний термін, який починається 1 жовтня 2019 року. Про це йдеться в заяві, опублікованій прес-службою МВФ, передає УНН.

"Для мене велика честь бути обраною Директором-розпорядником МВФ і я вдячна за довіру, надану мені глобальним членством Фонду та Виконавчою радою. Я хочу віддати належне моїй попередниці, Крістін Лагард, великому лідеру і дорогому другу, чиє бачення і невпинна робота так багато сприяли подальшому успіху Фонду", - сказала Георгієва після свого обрання.

За її словами, це величезна відповідальність - бути на чолі МВФ в той час, коли "глобальне економічне зростання продовжує розчаровувати, зберігається торгова напруженість і борг знаходиться на історично високому рівні".

"Як я зазначала у своєму виступі перед Виконавчою радою, наше першочергове завдання - допомогти країнам мінімізувати ризик криз і бути готовими впоратися з кризами. Проте ми не повинні випустити з уваги нашу довгострокову мету - підтримувати розумну грошово-кредитну, фіскальну і структурну політику, спрямовану на зміцнення економіки і поліпшення життя людей", - сказала вона.

Георгієву привітала і її попередниця Крістін Лагард.

"Вітаю мою подругу Крісталіну Георгієву з обранням на пост нового керуючого директора Міжнародного валютного фонду. Бажаю вам всіляких успіхів у керівництві цією великою установою", - написала вона в Facebook.

Як повідомляв УНН, на початку серпня представники країн Європейського союзу вибрали в якості єдиного кандидата на пост нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду представника Болгарії Крісталіну Георгієву.

Георгієва (народилася 13 серпня 1953 року) - болгарський економіст і професор, експерт з питань сталого розвитку. З 2010 по 2014 рік була єврокомісаром з міжнародного співробітництва, з листопада 2014 року по грудень 2016-го працювала на посаді третього заступника голови Європейської комісії. З 2017 року перебуває на посаді головного виконавчого директора Світового банку. Її кандидатура особливо активно підтримувалася Францією.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Виконавча рада обрала нового директора-розпорядника МВФ

     • 13254 переглядiв

    Втрати від АЧС в Китаї "заповнять" аргентинською свининою

     • 12053 переглядiв

    ТОП-10 фактів зі стенограми розмови Зеленського і Трампа

     • 31235 переглядiв

    Як Зеленський Трампа до імпічменту довів - огляд соцмереж

     • 11178 переглядiв

    Тенісист Стаховський здобув перемогу на турнірі в Орлеані

     • 10640 переглядiв