vikonuvach-obovyazkiv-mera-poltavi-shamota-proponuye-prezidentu-spryamuvati-2-9-mlrd-dol-naftogazu-u-regioni

Виконувач обов'язків мера Полтави Шамота пропонує Президенту спрямувати 2,9 млрд дол. Нафтогазу у регіони

 • 16734 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський пропонує витратити 2,9 млрд доларів, які НАК "Нафтогаз України" отримала від компанії "Газпром", на медичну галузь та розвиток інфраструктури. Водночас виконувач обов’язків мера Полтави Олександр Шамота пропонує Президенту спрямувати 2,9 млрд доларів НАК "Нафтогазу" ближче до людей – в регіони, повідомляє УНН.

"Ми плануємо додатково спрямувати кошти на будівництво доріг – це наш інфраструктурний пріоритет, на інші інфраструктурні проекти, на медичну сферу та енергоефективність. Один з планів – побудувати понад 200 приймальних відділень медичної допомоги по всій Україні", - сказав Володимир Зеленський під час наради з урядовцями.

На слова Президента відреагував виконувач обов’язків мера Полтави Олександр Шамота.

"На центральному рівні гроші ховають за схемами та договорняками. Лікарні ремонтують лише "на папері", а винних не знаходять. Ми пропонуємо спрямувати гроші у регіони через спеціальні субвенції. Тоді ми відремонтуємо лікарні, придбаємо обладнання, облаштуємо безпечні тротуари. Гроші мають витрачати ті, кого люди можуть проконтролювати, а це саме місцева влада", - реагує Олександр Шамота на слова Президента.

Політичний консультант Сергій Биков додає, що треба виконувати Бюджетний кодекс та розподіляти гроші через місцеві бюджети. Таким чином, заявляє експерт, гроші перебувають під постійним контролем громади.

Українські Національні Новини

Політика