vikoristannya-biopalnogo-v-galuzi-transportu-ivchenko-poyasniv-golovni-perevagi

Використання біопального в галузі транспорту: Івченко пояснив головні переваги

 • 18658 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. У першому читанні Верховна Рада ухвалила законопроект про обов'язкове використання біопального в галузі транспорту (№3356-д). Посол Фонду ООН з Глобального Сталого Розвитку, член парламентського аграрного комітету народний депутат Вадим Івченко пояснив, який вплив це матиме на податки, робочі місця та інвестиції.

Цитата:

"Ми єдина країна у світі, яка має такі колосальні переваги перед іншими країнами – у нас є 25% чорноземів. На сьогодні ми є країною, яка експортує сировину: шостою по пшениці, третьою по кукурудзі. Уявіть собі, якщо частина цієї продукції буде перероблятися в Україні. Це інвестиції, це робочі місця і це, перш за все, податки. А це – збільшення заробітних плат і пенсій. Тільки з переробки 20% кукурудзи (на біопаливо – ред.) Україна буде отримувати до 8 млрд щорічно", - розповів Івченко.

Деталі

На думку парламентаря, одним із перспективних напрямків подальшого розвитку виробництва біоетанолу в Україні є переробка відходів сільського господарства.

"Тут ми можемо бути першими, тому що в нас колосальна кількість відходів будь-якої зернової чи іншої продовольчої групи. До того ж FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН – ред.) закликають країни менше використовувати землі задля вирощування культур, які далі йдуть в промисловість, тому що це загрожує продовольчій безпеці", - зауважив Вадим Івченко.

Тому саме переробка сільськогосподарських відходів є перспективним напрямком подальшого розвитку України у сфері екологічного біопалива, вважає народний депутат.

Доповнення

Раніше нардеп Вадим Івченко поставив п’ять критично важливих питань до влади напередодні відкриття ринку землі. 

Українські Національні Новини

Політика