vikrito-masshtabnu-skhemu-ukhilennya-vid-splati-podatkiv-pid-chas-remontu-dorozhnoyi-infrastrukturi

Викрито масштабну схему ухилення від сплати податків під час ремонту дорожньої інфраструктури

 • 10651 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Викрито масштабну схему ухилення від сплати податків під час ремонту дорожньої інфраструктури держави, в результаті якої за попередньою оцінкою держава недоотримала понад 30 млн грн. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Офісу великих платників податків ДФС під оперативним супроводом СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами, які обслуговують дорожню інфраструктуру держави (ч. 3 ст. 212 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Так, під час розслідування встановлено, що в ході виконання робіт з будівництва та ремонту доріг державного і місцевого значення, службовими особами підрядних організацій, з метою ухилення від сплати податків, без фактичного виконання робіт, перераховувалися державні кошти на адресу суб’єктів господарської діяльності, що зареєстровані на підставних осіб.

"У подальшому, з метою конвертування гроші переводилися у готівку. Таким чином за попередньою оцінкою держава недоотримала понад 30 млн грн", - зазначається в повідомленні.

Також за результатами проведених санкціонованих обшуків офісних приміщень підприємств, задіяних у схемі ухилення від сплати податків, та індивідуальних банківських сейфів вилучено комп’ютерну техніку, документи первинного бухгалтерського обліку, які підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій, печатки вітчизняних та іноземних компаній, за допомогою яких конвертувалися бюджетні кошти, а також готівкові кошти у сумі понад 17 млн грн, походження яких офіційно не підтверджено.

Нагадаємо, в Україні викрили масштабну схему привласнення держкоштів, виділених на будівництво амбулаторій.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП