vikrito-sche-trokh-kolaborantiv-na-luganschini-sered-nikh-zirka-rosiyskoyi-propagandi

Викрито ще трьох колаборантів на Луганщині: серед них - "зірка" російської пропаганди

 • 209375 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Служба безпеки України викрила ще 3-х колаборантів на Луганщині, які підтримують ідеї «русского мира» та прокремлівські наративи, інформує УНН.

Деталі

Так, «юну Лізу зі звільненого Сватового» намагаються зробити «обличчям» народу Луганщини, яка очікувала російського «асвабаждєнія». Серед іншого, дівчина знялася у телевізійних проектах, в яких підтримувала окупаційну політику та ведення агресивної війни проти України, закликала допомагати армії країни-агресора у війні та агітувала земляків співпрацювати з окупаційною адміністрацією рф на захоплених територіях Луганської та Харківської областей.

Ще дві колаборантки працювали на так званих «керівних посадах» терористичної організації «лнр». Наразі їм доручили встановлення окупаційного режиму на щойно захоплених територіях.

Одна наразі керує незаконною «паспортизацією» мешканців Білокуракинської громади, зрадниця відповідає за процес заміни українських паспортів на псевдодокументи т.зв. «лнр» і паспорти рф.

Інша колаборантка – «очільниця» так званого «Кремінського району лнр», незаконно створеного окупантами на території Сєвєродонецького району Луганщини. Вона активно сприяє утвердженню окупаційного режиму.

Зловмисниця прибула до Кремінної з тимчасово окупованого Луганська після захоплення міста армією рф як «кадрове підкріплення».

Стосовно всіх цих осіб триває досудове розслідування за статтею 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Усі викриті колаборанти обов’язково відповідатимуть перед законом. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Доповнення 

Правоохоронці зібрали доказову базу ще на трьох колаборантів, яких країна-агресор рф «призначила» керівниками на Херсонщині. Підозрювані з 24 лютого активно співпрацювали з окупантами та поширювали ідеї «русского мира».

Українські Національні Новини

Кримінал та НП