vilkul-za-50-km-vid-krivogo-rogu-pochinayetsya-liniya-frontu

Вілкул: за 50 км від Кривого Рогу починається лінія фронту

 • 296833 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Окупанти упродовж минулого тижня робили спроби штурму на криворізькому напрямку, щоб вийти на адміністративні кордони Херсонської області, зокрема в районі Іванівки та Заградівки. Голова міської військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram розповів про ситуацію на криворізькому напрямку, передає УНН.

 

Деталі 

Окупанти зазнали значних втрат як у живій силі, так і у військовій техніці.

1 травня загарбники вели артилерійський вогонь по населених пунктах Осокорівка, Трудолюбівка, Князівка та Таврійське в Херсонській області.

"Наші війська не лише обороняються, а й проводять успішні превентивні операції, щоб не давати ворогові організовувати наступи. З того, що можна розповідати - у районі Великої Олександрівки у Херсонській області було знищено склад із боєприпасами та велику кількість особового складу ворога, понад 70 людей убиті. Були проведені та проводяться інші операції, але зі зрозумілих причин я не можу про них розповідати", — зазначив Вілкул.

Він також повідомив, що увесь тиждень по всій лінії фронту ворог продовжує варварські обстріли мирних територій.

Вілкул розповів, що вогонь ведеться з усіх видів озброєння — РСЗВ, мінометів та ствольної артилерії. Під удари потрапляли Зеленодольськ, Мар'янське, Велика Кострома, Мала Кострома та низка інших населених пунктів. Деякі громади зазнають обстрілів до шести разів на день.

"Орки просто проводять тактику випаленої землі та залякування мешканців. Б'ють по житлових будинках, господарських будівлях, елеваторах, електростанціях та інших об'єктах інфраструктури, які до військових об'єктів взагалі не мають жодного стосунку. Застосовуються заборонені у всьому світі касетні та фосфорні боєприпаси", — наголосив він.

Загарбники не дають організовувати "зелені коридори", фактично утримуючи людей у заручниках. Але люди вириваються всіма способами.

Вілкул також зазначив, що в середньому за добу до Кривого Рогу приїжджає 1000 біженців, з них половина – з Херсонської області. Наразі у місті налічується понад 50 тис. внутрішньо переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб: російські окупанти створюють умови для наступу на Миколаїв і Кривий Ріг.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП