viluchili-1-milyon-griven-ta-15-tisyach-yevro-v-ukrayini-vikrili-merezhu-restoraniv-yaka-legalizuvala-vivedennya-groshey-do-rf

Вилучили 1 мільйон гривень та 15 тисяч євро: в Україні викрили мережу ресторанів, яка легалізувала виведення грошей до рф

 • 112996 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Національна поліція викрила співвласників мережі ресторанів у виведенні коштів до країни-агресора. Зловмисники, незважаючи на запроваджені санкції та повномасштабне вторгнення рф на територію України, продовжили виводити кошти на рахунки російської керуючої компанії, передає УНН.

Цитата

"В ході слідства правоохоронці встановили, що бенефіціарним власником мережі ресторанів є громадянин рф – відомий російський ресторатор. Крім того, встановлено, що учасники злочинної групи причетні до незаконних заволодінь земельних ділянок та підприємств, а також контролюють певну частину будівельного бізнесу на території Києва", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зловмисники, з метою уникнення санкцій та створення уявлення, що розірвані всі бізнесові зв’язки з рф, перейменували назву бренду. Він включає в себе кілька ресторанів, які на даний час функціонують у москві.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки в головному офісі групи компаній. Вилучили один мільйон гривень та 15 тисяч євро готівкою, а також фінансово-господарську документацію. Вирішується питання про накладення арешту на вилучені кошти та рахунки компаній.

Нагадаємо 

Правоохоронці повідомили військовослужбовцю рф з російського міста Кострома про підозру у вчиненні воєнних злочинів проти мирного населення у Бучанському районі на Київщині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП