vilyam-teylor-u-vashingtoni-ukrayinu-spriymayut-u-dvokh-vimirakh

Вільям Тейлор: у Вашингтоні Україну сприймають у двох вимірах

 • 15986 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У Вашингтоні існує два кардинально відмінні наративи щодо України. Про це під час онлайн-дискусії Київського Безпекового Форуму заявив експосол Сполучених Штатів в Україні і тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, передає УНН із посиланням на пресслужбу форуму.

"Одна історія – це стара Україна. І я включаю сюди такі категорії, як корупція, історію з імпічментом і всі ті складнощі, до яких це привело. Це негативна історія… Але є й краща, позитивна історія, двопартійна історія - про підтримку України, про що ви говорили. І ми хочемо її підсилювати. Це історія, в якій Україна намагається утвердитися, в якій вона захищається від російської агресії і від війни, яку нав’язує Російська Федерація", - сказав Тейлор.

За його словами, розуміння України Америкою таке, що Україна намагається стати "нормальною європейською державою".

І це позитивна історія. Саме ця історія має двопартійну підтримку, а також військову допомогу. Це і є позитивна історія, на яку потрібно звертати увагу", – зазначив експосол.

Проте, підкреслив Тейлор, немає гарантії, що "не буде розповсюджуватися і інша історія, передусім - деякими охочими в самій Україні".

Нагадаємо, раніше Тейлор та ще шість американський дипломатів заявили, що розчаровані зусиллями по зануренню України у внутрішню політику США перед президентськими виборами у 2020 році.

Українські Національні Новини

Політика