vimoga-povernuti-vsi-ostrovi-yaponiyi-uskladnit-peregovori-z-rosiyeyu-uryadovets

Вимога повернути всі острови Японії ускладнить переговори з Росією - урядовець

 • 10672 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе прийме мирну угоду з Росією за умови передачі двох з чотирьох островів, захоплених СРСР в кінці Другої світової війни, проте така позиція може звести нанівець переговори. Про це повідомляє УНН з посиланням на Kyodo News

Зазначається, що японський прем’єр намагатиметься провести якомога більше часу з російським президентом Володимиром Путіним для "відвертих" переговорів, які пройдуть 22 січня у Москві.

Згідно з новим підходом Японії, необхідно повернути усі острови з групи Хоккайдо. У Японії їх кличуть Північними Територіями, а у Росії – Південними Курилами.

На переконання японського урядового високопосадовця, який розповів виданню про подробиці прийдешньої зустрічі лідерів Японії та Росії, можливість передачі всіх островів малоймовірна, а така вимога зведе усі переговори нанівець.

Повідомляється, що російська сторона стурбована можливістю розміщення американських військових баз на островах, якщо вони будуть передані назад Японії.

Раніше УНН повідомляв, що позиція уряду Японії щодо мирного договору з Росією і приналежності південної частини Курильської гряди не зазнала змін. 

Українські Національні Новини

Новини Світу