vin-zdavavsya-vidirvanim-vid-realnosti-ta-zhiv-u-paralelnomu-sviti-borrel-pro-uchast-lavrova-v-radbezi-oon

"Він здавався відірваним від реальності та жив у паралельному світі": Боррель про участь лаврова в Радбезі ООН

 • 1072884 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Протягом засідання Ради Безпеки ООН, 22 вересня, міністр закордонних справ рф сергій лавров "здавався відірваним від реальності та жив у паралельному всесвіті". Про це зазначив Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель у звіті за підсумками заходу в Нью-Йорку, передає УНН.

Цитата

"Під час цієї зустрічі людина, яка повинна була найбільше прислухатися до інших міністрів закордонних справ – сергій лавров, російський міністр – лише увійшов до кімнати, щоб виголосити власну сюрреалістичну та обурливу промову, а потім негайно вийшов, як він також зробив під час нещодавньої зустрічі міністрів закордонних справ G20 і регіонального форуму АСЕАН", - прокоментував появу лаврова Боррель.

Деталі

За словами головного дипломата ЄС, лавров під час виступу говорив "відому російську пропаганду", намагаючись виправдати повномасштабне вторгнення рф в Україну "абсурдними звинуваченнями" щодо так званого "нацистського режиму" у Києві.

"Він здавався відірваним від реальності та жив у паралельному всесвіті. Позиція російського міністра закордонних справ у Нью-Йорку підтвердила глибоку неповагу його країни до багатосторонніх інституцій і міжнародного порядку, заснованого на правилах", - вказав Боррель.

Дипломат зауважив, що "впадає в око" те, що, окрім білорусі, жодна з інших країн не висловила підтримки російської точки зору. Він наголосив, світова спільнота продовжує підтримку України у відновленні повного суверенітету над усією її територією, а також засуджує злочини рф у країні.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ росії сергій лавров прийшов на засідання Ради Безпеки ООН, запізнившись майже на 1,5 години.

Після виступу він, як повідомляється, відразу пішов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Втікають із зали майже так само, як російські солдати з поля бою” - Кулеба висміяв поведінку лаврова на Радбезі ООН

Українські Національні Новини

Новини Світу