vinesennya-viroku-suschenku-mozhe-priskoriti-peregovori-pro-peredachu-yogo-ukrayini-geraschenko

Винесення вироку Сущенку може прискорити переговори про передачу його Україні - Геращенко

 • 11881 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Винесення вироку українському журналістові Роману Сущенко теоретично може прискорити початок переговорів про передачу його Україні. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" заявила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, передає УНН.

“Щодо Романа Сущенка — теоретично винесення вироку наближає питання можливих переговорів про його (Сущенка — ред.) передачу Україні. Афанасьєв, Савченко, Солошенко були нам передані після вироків. Але ніхто не може дати гарантію, сказати, що це набагато прискорить звільнення. Під час усіх зустрічей у „нормандському форматі“ піднімається прізвище Сенцова. Вже чотири роки. І під час телефонних переговорів, і під час рідкісних зустрічей, що були”, — заявила Геращенко.

Як повідомляв УНН, Московський міський суд оголосить вирок у справі українського журналіста Романа Сущенка 4 червня.

Нагадаємо, українського журналіста Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинувачує його у шпигунстві і роботі на українську розвідку.

У Міноборони заяви ФСБ РФ щодо належності журналіста до підрозділів Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає. Українському журналісту загрожує до 20 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Політика