vinischuvachi-nato-dvichi-za-tizhden-perekhopili-litaki-rf-nad-baltiyeyu

Винищувачі НАТО двічі за тиждень перехопили літаки РФ над Балтією

 • 10137 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Винищувачі НАТО двічі перехопили російські літаки Су-27 та Іл-20 біля кордонів країн Балтії у період з 17 по 23 грудня. Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства оборони Литви, передає УНН.

"17-23 грудня винищувачі НАТО під час місії повітряної поліції НАТО у країнах Балтії двічі піднімалися для ідентифікації та супроводу військових літаків Російської Федерації у міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем", - йдеться в повідомленні.

Так, у міністерстві зазначили, що 17 грудня літак НАТО перехопив два літаки Су-27, що летіли з материкової частини Росії в Калінінград з вимкненими бортовими транспондерами, без планів польоту і без радіозв'язку з регіональним центром управління повітряним рухом.

Також у відомстві повідомили, що 20 грудня винищувач НАТО перехопив один літак Іл-20, що летів з материкової частини Росії в Калінінград. Його бортовий транспондер був вимкнений, політ мав заздалегідь складений план польоту, а екіпаж підтримував радіозв'язок з регіональним центром управління повітряним рухом.

Як повідомляв УНН, зранку 27 грудня літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V Військово-повітряних сил США вирушив на патрулювання окупованого Криму.

Через півгодини російські військово-повітряні сили спробували перехопити військовий літак США.

Українські Національні Новини

Новини Світу