vinischuvachi-zminyat-khid-viyni-v-ukrayini-reznikov

Винищувачі змінять хід війни в Україні - Резніков

 • 1257283 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. Україна готується до наступного контрнаступу, і за словами міністра оборони Олексія Резнікова, Києву буде потрібно більше допомоги від союзників, і тепер винищувачі стоять на першому місці у списку допомоги. Про це міністр повідомив в інтерв'ю Rosemary Barton Live, передає УНН.

Цитата

"Нам потрібно організувати дуже сильні контрнаступальні частини або взводи, і ми маємо використовувати сучасні системи стандарту НАТО з іншим типом калібру. Наприклад, радянські танки мають один калібр, а танки НАТО – інший калібр для гармат у цих штабелях та для маневру. Ми будемо використовувати їх як маневр, і це займе час на курси підготовки наших танкістів, але сподіваюся скоро почнемо.

Ви знаєте, коли мене тільки-но призначили міністром оборони України, я просив від своїх партнерів саме "Стінгери". І вони (партнери) відповіли, що це неможливо, Олексію! І ви знаєте, що ми отримали "Стінгери" в січні минулого року з Литви, і після цього у нас з'явилося багато "Стінгерів" та "Джавелінів". У нас є рішення щодо ЗРК типу IRIS T, Patriot. Тож для мене все, що неможливе сьогодні, стане можливим завтра", - розповів міністр оборони.

На запитання ведучої, що ще потрібне українській армії для боротьби з росіянами, Резніков відповів: "Моя мрія була написана у списку бажань Діду Морозу. Я зробив це торік, і в цьому списку бажань залишаються реактивні винищувачі, бойові літаки і, можливо, ракети для штурмовиків "з довгими варіантами рук", щоб вразити росіян, склад пального, склад боєприпасів та їх командирів".

На його думку небажання давати Україні винищувачі в тому, що це розглядатиметься як інше, те, що очевидно змінить характер війни.

"Так, це змінило правила гри. Наприклад, "Хаймарси" влітку. Я думаю, що танки знову змінять правила гри, і я також очікую, що винищувачі змінять правила гри, і я думаю, що це також можливо. Я думаю, що наступні один-два тижні будуть тижнями дискусій, сесій, і нам потрібно навести реальні аргументи і зрозуміти, як ми їх використовуватимемо і навіщо нам це потрібно", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "списку бажань" України є західні винищувачі - Резніков

Українські Національні Новини

Політика