vinnogo-u-vitoku-danikh-nimetskikh-politikiv-khakera-zvilnili

Винного у витоку даних німецьких політиків хакера відпустили

 • 13545 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Хакера, який організував витік персональних даних сотень німецьких політиків, відпустили. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters. 

20-річний студент, який зізнався у скоєному після обшуку і арешту, був відпущений на свободу за умови співпраці зі слідством.

Повідомляється, що хакер живе з батьками і навіть не є комп’ютерним експертом, проте йому якимось чином вдалось обійти систему безпеки і заволодіти персональними даними сотень німецьких політиків, зокрема канцлера Ангели Меркель.

"Обвинувачуваний заявив, що був роздратований публічними заявами політиків, журналістів та громадських діячів", - зазначив прокурор Георг Унгефюк, коментуючи мотивацію студента.

За словами правоохоронців, хакер діяв самостійно і не був пов’язаний із спецслужбами іноземних держав. Вони також відкинули зв’язок хакера з радикальними рухами.

Нагадаємо, в мережі опублікували персональні дані сотень німецьких політиків з найбільших партій.

Співробітники Федерального відомства з кримінальних справ в рамках розслідування цієї справи провели обшук у квартирі 19-річного програміста з міста Хайльбронн, який є свідком.

Згодом заарештували 20-річного підозрюваного.

Українські Національні Новини

Новини Світу