vinorobi-rozpovili-pro-nespravedlive-podatkove-navantazhennya-na-galuz

Винороби розповіли про несправедливе податкове навантаження на галузь

 • 13044 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Відсутність збалансованої акцизної політики гальмує розвиток вітчизняної галузі виноградарства та виноробства. Про це у коментарі УНН розповів генеральний директор корпорації “Укрвинпром” Володимир Кучеренко.

"Непосильним для підприємств сьогодні є незбалансована акцизна політика, адже не встигли виробники звикнути до нового акцизу на алкогольні напої, як починаються дискусії щодо його чергового підвищення", - зазначив він.

Від зменшення акцизів на алкогольні напої виграє і бізнес і держава, переконаний В.Кучеренко.

"Послаблення акцизної політики та її прогнозованість в перспективі, зі збільшенням об’ємів виробництва та продажу, могли б принести більші відрахування до бюджету", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бренд "Коктебель" представив оновлені винні лінійки 

Окреслюючи плани діяльності галузі на наступний рік, директор "Укрвинпрому" додав, що варто зменшити ставки податку на земельні ділянки під багаторічними насадженнями винограду.

"Крім того, необхідно застосовувати пільгові ставки до періоду їх плодоношення, адже виноград плодоносить лише на 4-й рік, а це означає довготривале і ризиковане капіталовкладення. Така ситуація, окрім зазначеного, загострюється ще і політичною нестабільністю в країні. За таких умов потенційним інвесторам у виноградарство потрібні пільги та певні гарантії, якщо, наприклад, йдеться про орендовані землі", - підкреслив він.

В.Кучеренко додав, що без економічної та політичної стабільності вітчизняній галузі вина вкрай важко розвиватися.

Як повідомляв УНН, за словами генерального директора компанії Eastern Beverage Trading Ольги Івушкіної, вітчизняне виноробство має гарні шанси виходу на міжнародну арену. 

“Відзначу, що вітчизняне виноробство має гарні шанси до розвитку і виходу на міжнародну арену. У разі державної підтримки цього процесу хоча б на рівні тієї ж податкової політики — наша винна галузь може конкурувати за споживача і з грузинським, і з італійським виробником. Деякі наші вина за якістю вже не поступаються "іноземцям". "Коктебель", наприклад представляє досить якісні сортові вина "Мерло", "Каберне", "Шардоне". Тож експерти дійсно сходяться у думці, що цей ринок "приречений" на успіх, проте для цього потрібен час і розуміння збоку регуляторів ринку”, — наголосила вона.

Українські Національні Новини

Економіка