vipravdovuyut-zbroynu-agresiyu-rf-sbu-povidomila-pro-pidozru-sche-6-kolaborantam-na-kharkivschini-i-zaporizhzhi

Виправдовують збройну агресію рф: ​​СБУ повідомила про підозру ще 6 колаборантам на Харківщині і Запоріжжі

 • 208044 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Служба безпеки України повідомила про підозру ще 6 "високопосадовцям"-колаборантам на Харківщині і Запоріжжі, які в умовах воєнного часу перейшов на бік ворога та підтримували ідеї "русского мира", інформує УНН.

Цитата

"Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 6 колаборантів, які обіймають "посади" в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Зокрема, підозру від СБУ отримав колишній голова Вовчанської територіальної громади на Харківщині, який наразі "очолює" так звану "військово-цивільну адміністрацію Вовчанського району", де займається популяризацією політичної партії "єдіная росія".

Крім того, після тимчасової окупації територій Запорізької області, до Мелітополя повернулася соратниця відомого володимира рогова, лідера місцевого Антимайдану та керівника так званого руху "русская весна".

Зрадниця ще з 2014 року є активною прихильницею створення псевдоутворення "знр" на території регіону. Так, У 2016 році СБУ повідомила їй про підозру у державній зраді. З тих пір зловмисниця переховувалася від правосуддя на території росії. Після широкомасштабного вторгнення рф, жінка отримала "посаду" так званої "голови Кирилівської ОТГ".

Також інший колаборант - Станіслав Селіванов - один із засновників в Україні "партії політики путіна", який активно співпрацює з рф з 2014 року. Мешканець Бердянська брав особисту участь у анексії Кримського півострова і отримав за це медаль "за повернення Криму". Згодом обіймав посаду члена так званої "ради лнр". Після окупації частини Запоріжжя його призначили "заступником мера Бердянська з питань соціальної сфери". 

За інформацією СБУ, ще один колаборант - колишній поліцейський, який у 2015 році не пройшов переатестацію та був звільнений з поліції. Тепер зловмисник очолив "Днепрорудненский райотдел милиции".

Другий ворожий поплічник та функціонер "силового блоку" очолив "Великобелозерский райотдел милиции". Раніше був засуджений до 6 років тюрми за підробку документів та викрадення авто.

Також колишній працівник районних електромереж смт Андріївка, якого звільнили за крадіжки, виявився колаборантом. Він прийняв пропозицію ворога обійняти псевдопосаду "голови Андріївської ОТГ Бердянського району".

Наразі усім зловмисникам оголошено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років.

Доповнення 

Броварський міськрайонний суд Київської області визнав виним у державній зраді 58-річного мешканця села Перемога, який допомагав рф окупувати Київщину. Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП