virgin-galactic-viprobuvala-raketniy-kosmoplan-vss-unity

Virgin Galactic випробувала ракетний космоплан VSS Unity

 • 16762 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. У вівторок 29 травня на полігоні у пустелі Мохаве (Каліфорнія) пройшли випробування космоплана VSS Unity, який здійснив другий політ на надзвуковій швидкості. Про це повідомила американська компанія Virgin Galactic, передає УНН.

Під час випробувань корабель відокремився від літака-носія WhiteKnightTwo, після чого на 31-й секунді увімкнув ракетний двигун, розвинувши швидкість у 1,9 числа Маха і набравши висоту близько 35 км.

Метою випробувань VSS Unity названо відпрацювання систем управління польотом корабля у надзвуковому режимі. Під час останніх тестів в космоплан інтегровані пасажирські крісла і відповідне обладнання.

Перші випробування VSS Unity у надзвуковому режимі відбулися 5 квітня 2018 року. Тоді кораблю вдалося розвинути швидкість у 1,87 числа Маха. Попередні 11 польотів космоплана, що проводилися з лютого 2016 року, проходили без включення ракетного двигуна.

Суборбітальний ракетний пілотований космоплан VSS Unity представлений в лютому 2016 року як вдосконалена модель VSS Enterprise, що розбився в жовтні 2014 року через помилки пілота. VSS Unity і VSS Enterprise є моделями другого і першого поколінь відповідно корабля SpaceShipTwo.

Розроблений Scaled Composites і побудований The Spaceship Company космоплан Virgin Galactic призначений для проведення суборбітальних туристичних польотів. Вартість такої подорожі для кожного з шести пасажирів оцінюється в 200 тисяч доларів.

Нагадаємо, Virgin Galactic продала майже 900 квитків космічним туристам.

Українські Національні Новини

Технології