virmeniia-proponuie-uklasty-dohovir-pro-nenapad-z-azerbaidzhanom

Вірменія пропонує укласти договір про ненапад з Азербайджаном

 • 33245 переглядiв

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян запропонував укласти пакт про ненапад із сусіднім Азербайджаном, поки країни чекають на підписання повної мирної угоди. Це сталося після нещодавніх територіальних конфліктів між країнами через спірний регіон Нагірного Карабаху.

Прем'єр-міністр Вірменії пропонує договір про ненапад із сусіднім Азербайджаном, поки вони чекають на повноцінну мирну угоду. Про це він заявив у своїй промові на святкуванні Дня армії у Вірменії, пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Вірменія та Азербайджан вели дві війни – у 2020 році та в 1990-х роках – за спірну територію Нагірного Карабаху. Минулого року Азербайджан повернув контроль під час короткочасного наступу.

Ми висунули Азербайджану пропозицію щодо механізму взаємного контролю над озброєннями та підписання пакту про ненапад, якщо буде затримка з підписанням мирної угоди

каже прем'єр-міністр Нікол Пашинян.

Вірменський прем'єр підкреслив, що Єреван не претендує на жодну територію, крім своєї суверенної, і "ніхто не може мати жодних претензій на якусь територію Республіки Вірменія".

Грузія та Вірменія підписали меморандум про стратегічне партнерство27.01.24, 02:05 • [views_0]