virmeniya-vidpravila-do-kazakhstanu-100-viyskovikh

Вірменія відправила до Казахстану 100 військових

 • 31699 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. З Вірменії до Казахстану в рамках "миротворчої місії" ОДКБ вирушило 100 військовослужбовців. Про це повідомило в п'ятницю Міністерство оборони країни, пише УНН.

Цитата

“На підставі рішення Ради колективної безпеки ОДКБ про направлення миротворців ОДКБ на обмежений термін відповідно до статті 4 ОДКБ ЗС ра направили миротворців до Республіки Казахстан. Чисельність військовослужбовців 100 осіб", - повідомили в Міноборони.

Деталі

Повідомляється, що під час місії вірменські сили виконуватиме функції "з охорони виключно стратегічних будівель та інфраструктури".

Раніше стало відомо, що Киргизстан планує відправити в Казахстан у складі "миротворчої місії" ОДКБ 150 військовослужбовців і кілька одиниць військової техніки.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

6 січня Росія ввела "миротворців" в Казахстан. Того ж дня своїх "миротворців" ввела і Білорусь.

На ранок п'ятниці кількість затриманих у країні перевищила поріг у 3000 осіб. У МВС Республіки повідомляли, що під час "антитерористичної операції" вбили 26 "озброєних злочинців".

Українські Національні Новини

Новини Світу