virmeniya-zakupit-v-indiyi-zbroyi-na-245-milyoniv-dolariv

Вірменія закупить в Індії зброї на 245 мільйонів доларів

 • 173686 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. За даними індійської інформаційної агенції Economic Times, у вересні Вірменія замовила в Індії важке озброєння на суму близько 245 мільйонів доларів, передає УНН.

Деталі

Замовлення включає ракети, реактивні снаряди і боєприпаси на тлі ескалації напруженості між Вірменією та Азербайджаном через Нагірний Карабах.

З посиланням на джерела, видання Economic Times повідомило, що замовлення включає перший в історії експорт місцевих багатоствольних ракетних установок Pinaka, які також використовуються індійською армією, а також протитанкових ракет і ряду боєприпасів.

Індія в 2020 році поставила Вірменії чотири РЛС Swathi в розпал карабахської війни з Азербайджаном.

Карабахська війна

Відносини між колишніми радянськими республіками були напруженими з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану, та сім прилеглих районів - Лачин, Кельбаджар, Агдам, Фізулі, Джебраїл, Кубадли та Зангі.

Масштабні зіткнення спалахнули в карабахському регіоні 27 вересня 2020 року, коли вірменська армія завдала ударів по мирним жителям та азербайджанським силам, порушивши кілька гуманітарних угод про припинення вогню.

Потім Азербайджан розпочав контрнаступну операцію, яка пізніше отримала назву «Залізний кулак», що призвела до 44-денного конфлікту, що завершився звільненням азербайджанських земель від окупації вірменськими військами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Вірменія закупить в Індії зброї на 245 мільйонів доларів

     • 173686 переглядiв

    путін підписав указ про осінній призов

     • 171168 переглядiв

    У вересні податковий план виконано на 119% - нардеп

     • 145368 переглядiв

    Канада підтримує вступ України до НАТО

     • 147585 переглядiв