virobniki-ozbroyen-v-yevropi-i-rf-zbilshili-svoyu-chastku-na-rinku-v-2015-rotsi-doslidzhennya

Виробники озброєнь в Європі і РФ збільшили свою частку на ринку в 2015 році - дослідження

 • 8437 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Виробники озброєнь в Європі і Росії збільшили свою частку на ринку в 2015 році, але їх американські конкуренти як і раніше домінують на міжнародному ринку. Про це йдеться в оприлюдненому в понеділок дослідженні Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру (SIPRI), передає УНН з посиланням на AFP.

Для російських промисловців зростання підкреслило "прихильність міністерства оборони фінансуванню військових закупівель, незважаючи на економічні труднощі", повідомили у SIPRI.

Але, незважаючи на те, що російський експорт збільшився на 6,2% в порівнянні з 2014 роком, цей показник - "значно повільніший, ніж темп зростання у 48,4% в період між 2013 і 2014 роками", йдеться у дослідженні.

SIPRI склав рейтинг зі 100 найбільших світових торговців зброєю та військовими сервісами, за винятком Китаю, який не надає надійні дані.

Західні країни "монополізували" верхні 12 місць в рейтингу, де лідирують оборонний підрядник Lockheed Martin з США з 36,4 млрд дол. доходів, оборонний й аерокосмічний гігант Boeing з США з 28 млрд дол, а також BAE Systems з Великої Британії з 25,5 млрд дол.

Загальний обсяг продажів впав на 0,6%, знижуючись п'ятий рік поспіль, але досяг 370,7 млрд дол., повідомив SIPRI.

Північноамериканські виробники зброї залишалися у лідерах, але їх оборот впав на 2,9% через обмеження у державних витратах, в тому числі військових і стійкість долара США, що вплинуло на експорт.

У Західній Європі спостерігався підйом зі зростанням на 6,6%. Такі фірми контролюють 25,8% ринку в порівнянні з 8,1% відсотка, що належать російським компаніям.

Українські Національні Новини

Новини Світу