virok-stokgolmu-schodo-tranzitu-pershe-rishennya-po-apelyatsiyi-gazpromu-ochikuyetsya-27-listopada

Вирок Стокгольму щодо транзиту: перше рішення по апеляції Газпрому очікується 27 листопада

 • 13848 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Рішення апеляційного суду щодо оскарження з боку Газпрому першого рішення Стокгольмського арбітражу очікується 27 листопада. Про це повідомив УНН виконавчий директор групи Нафтогаз Юрій Вітренко.

"27-го (листопада - ред.) очікується рішення апеляційного суду щодо оскарження з боку Газпрому першого рішення Стокгольмського арбітражу", - повідомив Вітренко.

За його словами, всього таких рішень арбітражу було три, і всі вони оскаржуються Газпромом. Рішення апеляційного суду щодо двох інших рішень Стокгольмського арбтражу очікується пізніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нафтогазі розповіли, чого очікують від розгляду апеляції "Газпрому" у Стокгольмі

Нагадаємо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Як повідомляв УНН, суди Нідерландів та Люксембургу відхилили апеляції російського ВАТ "Газпром" в справах про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу.

Українські Національні Новини

Політика