virusologi-v-sportivnikh-kostyumakh-danilov-rozpoviv-khto-pidburyuvav-natovp-u-novikh-sanzharakh

Вірусологи в спортивних костюмах: Данілов розповів, хто підбурював натовп у Нових Санжарах

 • 21334 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Під час протестів проти розміщення у Нових Санжарах евакуйованих з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань громадян України та іноземців були присутні люди, що займаються "професійним" підбурюванням натовпу. Про це на брифінгу у Нових Санжарах сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, передає кореспондент УНН.

"Ситуація, яка сьогодні є – ви бачите, вона є контрольованою, ніяких сьогодні проблем немає. Те, що відбувалось – ми чітко усвідомлюємо, що, на привеликий жаль, не всі мешканці Нових Санжар, не всі місцеві у цьому приймали участь. Були люди, які до Санжар не мають відношення. Але це вже питання до наших правоохоронних органів – вони будуть з’ясовувати, що тут відбувалось", - заявив секретар РНБО.

На питання журналістів про те, чи підбурювали ці особи натовп, він відповів: "Звичайно".

"Ці люди є професійними, і коли стається така ситуація, вони підбурення роблять, а потім, скажімо так, трошечки зникають. Ще раз скажу - і Служба безпеки, і МВС розуміє, про кого йде мова. Я думаю, вони відпрацюють цю ситуацію… Зараз нова така є теорія, що це вірусологи в спортивному обладнанні, так можна про них казати... Є професійні провокатори, які займаються цим питанням", - додав Данілов.

Нагадаємо, літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Політика