vischiy-antikoruptsiyniy-sud-zasudiv-yuriya-grimchaka-do-10-rokiv-pozbavlennya-voli-z-konfiskatsiyeyu-mayna

Вищий антикорупційний суд засудив Юрія Гримчака до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

 • 178708 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Вищий антикорупційний суд засудив колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його визнали винним у вимаганні хабаря та шахрайстві. Про це повідомляє УНН з посиланням на спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Деталі

Розглянувши матеріали кримінального провадження та заслухавши доводи сторін, суд визнав Юрія Гримчака винним у вчиненні злочинів, передбачених за 7-мо статтями Кримінального кодексу України та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також суд змінив запобіжний захід на тримання під вартою до набрання вироком законної сили. Ексзаступника міністра було взято під варту у залі суду.

Крім того, ВАКС задовольнив цивільний позов прокурора САП про стягнення з вказаної особи майже 980 тис. гривень майнової шкоди. Разом з тим, судом додатково стягнуто з ексзаступника міністра ще 200 тис. гривень судових витрат.

Вирок Вищого антикорупційного суду може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення в Апеляційній палаті ВАС.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП