visim-mislivtsiv-za-tryufelyami-zaginuli-vnaslidok-vibukhu-na-mini-v-siriyi

Вісім мисливців за трюфелями загинули внаслідок вибуху на міні в Сирії

 • 1087866 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Вісім мисливців за трюфелями загинули і понад 30 отримали поранення на сході Сирії, коли автомобіль, яким вони їхали, підірвався на міні, повідомляє УНН.

Цитата

"Вісім громадян було вбито і щонайменше 35 поранено внаслідок вибуху наземної міни, коли вони їхали в пошуках трюфелів на околиці Дейр-ез-Зора", - повідомила Сирійська обсерваторія з прав людини.

Деталі

Державне інформаційне агентство SANA звинуватило джихадистів угруповання "Ісламська держава" у встановленні міни.

Обсерваторія повідомила, що в понеділок від наземних мін, в яких звинувачують ІД, загинули 14 людей, переважно мисливці за трюфелями, в провінції Хама на заході, оновивши раніше дані після того, як були виявлені нові тіла.

Минулого місяця джихадисти на мотоциклах відкрили вогонь по мисливцях за трюфелями в пустельному районі центральної Сирії, внаслідок чого загинув 61 мирний житель і семеро солдатів, повідомила група моніторингу, що базується у Великій Британії.

Доповнення

Багато сирійців добувають пустельні трюфелі в сезон з лютого по квітень, сподіваючись продати делікатес за високими цінами.

Сирійська пустеля славиться виробництвом одних із найкращих у світі трюфелів.

Кілограм цінного гриба продається за ціною від 5 до 10 доларів у країні, де середньомісячна заробітна плата становить близько 18 доларів.

За даними Організації Об'єднаних Націй, по всій Сирії понад 10 мільйонів людей мешкають у районах, забруднених наземними мінами та іншими вибухонебезпечними предметами.

Українські Національні Новини

Новини Світу