vislovlyuvannya-linchevskogo-nesut-reputatsiyni-riziki-uryadu-y-derzhavniy-vladi-komisiya

Висловлювання Лінчевського несуть репутаційні ризики уряду й державі – комісія

 • 8526 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Висловлювання заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського стосовно онкохворих несуть репутаційні ризики як для уряду, так і для держави в цілому. Про це заявив сьогодні голова комісії Костянтин Ващенко, передає кореспондент УНН.

“Висловлювання пана Лінчевського, як особи уповноважено діяти від імені держави, містять ознаки порушення загальновизнаних норм етичної поведінки та були неоднозначно сприйняті суспільством, а також несуть репутаційні ризики як для уряду, так і для державної влади в цілому”, — зазначив він.

Водночас, за словами Ващенка, питання відповідальності за порушення саме етичних норм поведінки не врегульовані чинним законодавством.

“Виходячи з цього, комісія пропонує КМУ розглянути це питання на засіданні уряду та прийняти відповідні рішення”, — додав він.

Як повідомляв УНН, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман дав вказівку відкрити дисциплінарне провадження стосовно заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського після його заяв про онкохворих.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що Олександр Лінчевський під час звіту у Рахунковій палаті заявив, що в Україні немає сенсу фінансувати лікування онкохворих. Сам заступник міністра вважає, що його слова були вирвані з контексту.

Українські Національні Новини

Політика